CHINEES

De officiële taal van China is het standaard-Mandarijn (Putonghua of Guoyu), het basisdialect van Noord-China. Deze taal wordt verstaan door bijna een vijfde van de wereldbevolking! Chinees is een klanktaal waarin vier verschillende tonen worden gebruikt. Dit is heel anders dan onze taal, maar met deskundige begeleiding heel goed te leren.

Citaat van een cursist: ‘Ik volgde de cursus voor mijn werk in China en het contact met mijn schoonfamilie.’

Chinees 1 t/m 4

Chinees is de taal die wereldwijd het meest gesproken wordt. Steeds meer mensen gaan naar China voor zaken of vakantie. China wordt steeds belangrijker voor het westen. Als u met dit enorme land contact wilt leggen, is basiskennis van het Chinees heel belangrijk. Het Mandarijn: de officiële Chinese taal. Het is de meest gesproken taal ter wereld: meer dan 850 miljoen mensen spreken het!

Na elf lessen kan je simpele conversaties in het Chinees voeren, zoals de weg vragen, iets bestellen in een restaurant, afdingen op de markt of een taxichauffeur vertellen waar hij naartoe moet. Handig voor iedereen die interesse heeft in de Chinese cultuur, Chinese voorouders of Chinese adoptiekinderen heeft, of op vakantie of zakenreis naar China gaat!

Tijdens de lessen wordt er zo veel mogelijk Chinees gesproken. Lezen, spreken, luisteren en schrijven staan centraal in de les. Het doel van Chinees 2 t/m 4 is dat de cursisten hun  kennis van Chinees 1 kunnen opfrissen en de nieuwe kennis leren. Tevens wordt de cursisten vanaf dan geleerd om het nieuws in het Chinees te lezen.

De kosten bedragen 175,- euro. De lessen zijn gestart op 29 oktober 2018. 

Vakantiecursus Chinees

Tijdens de vakantie cursus Chinees werk je vooral aan je spreekvaardigheid. Je leert hoe je iemand begroet, hoe je een drankje bestelt. Je leert simpele conversaties in het Chinees voeren, zoals een kamer reserveren, de weg vragen, iets bestellen in een restaurant, afdingen op de markt of een taxichauffeur vertellen waar je naartoe wil. Handig voor iedereen die interesse heeft in de Chinese cultuur, op vakantie of zakenreis naar China gaat! Vanaf 9 januari. 140,- euro voor 14 lessen.

 

Vakantiecursus Woensdag 18.30 - 20.00 uur   Hongyan Yue
Chinees 1 Dinsdag 19.00 - 20.25 uur Lokaal 2 Hongyan Yue
Chinees 2 Dinsdag 20.35 - 22.00 uur Lokaal 2 Hongyan Yue
Chinees 3 Woensdag 19.00 - 20.25 uur Lokaal 3 Hongyan Yue
Chinees 4 Woensdag 20.35 - 22.00 uur Lokaal 3 Hongyan Yue

{{currentTransition | camelCaseToSentence}}

The webservice is unavailable, please try again later.
There are unsaved changes