RUSSISCH

De Russische taal is de officiële taal van de Russische Federatie en een van de zes officiële talen van de VN. Maar ook in de omliggende landen en de voormalige Sovjetrepublieken spreken veel mensen Russisch.

Russisch voor beginners              
In het eerste jaar vereist onze cursus geen voorkennis, er wordt een basiskennis (Cyrillische schrift, elementaire grammatica en woordenschat) aangeleerd. U zult het leuk vinden om het cyrillische alfabet te leren: het is een alfabet dat wordt gebruikt om zes Slavische talen te kunnen schrijven en lezen: Russisch, Oekraïens, Witrussisch, Servisch, Macedonisch en Bulgaars. U breidt uw kennis verder uit d.m.v. conversatie met onze docente, gericht op alledaags leven: begroeting en kennismaking, reizen met vliegtuig en openbaar vervoer, eten en drinken, inkopen etc.

Boek (zelf aanschaffen):  Матрёшка 0-A1 (Pegasus, stichting uitgeverij en boekhandel)    Tekst/ Werkboek: ISBN 978-5-88337-317-5

Russisch 2                                       
Het vervolg op Russisch 1. Heeft u al enige kennis van het Russisch en wilt u deze cursus volgen, overleg dan met onze docente: het kan een optie voor u zijn om met cursus Russisch 2 te beginnen. Heeft u het afgelopen cursusseizoen de cursus Russisch 1 bij ons gevolgd? Dan kunt in 2018/2019 verder gaan met Russisch 2 . We gaan een stapje verder met grammatica en woordenschat, breiden onze basisvaardigheden uit op gebied van spreken, lezen, schrijven en luisteren en besteden aandacht aan alle onderdelen van de Russische taal. Tijdens deze cursus wordt dieper op de basisgrammatica ingegaan. Daarnaast  zal er natuurlijk aandacht besteed worden aan de uitspraak. De lessen starten vanaf 7 januari.

Boek (zelf aanschaffen): Матрёшка 0-A1 (Pegasus, stichting uitgeverij en boekhandel)   Tekst/werkboek: ISBN 978-5-88337-317-5

Russisch 4
We gaan een stapje verder met grammatica en woordenschat, breiden onze basisvaardigheden uit op gebied van spreken, lezen, schrijven en luisteren en besteden aandacht aan alle onderdelen van de Russische taal.

Boeken(zelf aanschaffen): Paspoort voor Rusland 2 Tekstboek, ISBN 9789061434153 Paspoort voor Rusland 2 Werkboek, ISBN 9789061434160

Russisch conversatie

Een van de beste manieren om je nieuwe taalvaardigheden te verbeteren. Deze cursus is voornamelijk gericht op mondelinge communicatie in praktische alledaagse situaties. De voertaal is dan ook zoveel mogelijk Russisch.

Grammatica Russisch
Bij deze cursus staat grammatica centraal: je kennis van de grammatica krijgt een verdieping.

De cursussen zijn gestart op 29 oktober. Russisch 2 gaat 7 januari 2019 weer van start. De kosten bedragen 115,- euro voor 14 lessen.

Russisch 4 Maandag 18.35 - 20.00 uur Lokaal 4 Nell Efendieva
Russisch 2 Maandag 20.35 - 22.00 uur Lokaal 4 Nell Efendieva
Russisch 1 Woensdag 20.35 - 22.00 uur Lokaal 4 Nell Efendieva

{{currentTransition | camelCaseToSentence}}

The webservice is unavailable, please try again later.
There are unsaved changes